17 ianuarie 2021

0 comentarii

Briose cu portocale

Articol scris de Luiza C. pe data de 17/01/2021

Durata articol: minute


[OFERTA ZILEI] Primesti sfaturi si resurse premium direct la tine pe mail cu mai putin de 1 LEU pe zi. Apasa aici ca sa incepi chiar de saptamana viitoare!

Vrei sa te organizezi mai bine cu mesele? Ti-am pregatit o fisa de preferinte pe care o poti folosi pentru a analiza preferintele culinare ale copilului tau. Iti va fi mult mai usor sa gasesti idei de retete noi.  Citeste mai multe despre fisa aici!

Cand ne e pofta de ceva dulce intotdeauna ma opresc la o reteta de briose. Prepararea lor dureaza cateva minute si stiu sigur ca nu dau gres cu ele nici macar in fata celui mai mofturos membru al familiei. 

De data aceasta aveam in casa foarte multe portocale si era clar ca trebuie sa fac ceva cu ele pentru ca se strica relativ repede.

Am scotocit internetul dupa o reteta care sa ni se potriveasca. Am gasit cateva si asa m-a inspirat sa fac briose diferite pentru toate gusturile.

Daca vreti sa cititi cateva infromatii despre cupcakes si muffins, gasiti mai multe informatii aici.

Pentru aceasta reteta de briose eu am folosit portocale bio pentru ca am avut nevoie si de coaja lor. Stim deja ca e o mare problema cu coaja portocalelor si lamailor din comert, care nu e comestibila.

Asa ca atunci cand ai nevoie si de coaja, te sfatuiesc sa cumperi fructe bio, sa le speli bine in apa fierbinte si sa le lasi putin in apa inainte de a le folosi. Nu stiu nici asa cat de sigura e metoda asta, dar macar pe cele bio nu te avertizeaza eticheta ca e interzis sa mananci coaja.

Citeste si: Reteta mea de briose cu dovleac

Briose cu portocale

Cum faci briose cu portocale

Ce imi place mie la briose e faptul ca le fac atunci cand imi vine ideea, fara sa ma stresez sa scot inainte toate ingredientele din frigider.

Folosesti in general cam ce ingrediente ai prin casa. Practic, sunt asa de versatile incat le poti transforma chiar si intr-o cina usoara, daca folosesti branza si scoti din reteta zaharul.

Iata ce ai de facut:

1.Pregatesti o tava pentru briose, ori cu hartie speciala, ori le ungi cu unt. Eu am folosit de data asta o tava din silicon si nu am uns-o cu nimic. Au iesit 8 bucati.

2.Ca la orice reteta de muffins, amesteci ingredientele uscate intr-un castron mai mare: faina, amidonul, praful de copt, zaharul si coaja de portocala.

3. La fel faci si cu ingredientele lichide: laptele, uleiul, oul si sucul de portocale.

4. Torni ingredientele lichide peste cele uscate si amesteci usor cu o spatula. Nu amesteca pana la epuizare, doar cat se incorporeaza ingredientele.

5. Acum e momentul sa folosesti ingrediente suplimentare daca doresti. Dupa ce distribui mixul in fiecare forma de briosa poti pune in mijlocul fiecaruia cate o bucatica de ciocolata amara. Eu am facut cateva cu ciocolata si pe restul le-am lasat simple, special pentru Ilinca.

6. Le pui la cuptor pentru 20-25 de minute in cuptorul preincalzit in prealabil la 180 de grade.

7. Cand le scoti din cuptor le poti pudra cu ciocalata rasa, zahar pudra sau cocos sau poti rade coaja de portocala.

Tip:

Cum spuneam mai sus, de data aceasta le-am facut intr-o forma de silicon, fara sa ma stresez cu hartie de copt sau cu faptul ca trebuie sa ung fiecare forma cu unt. Dar nu au iesit chiar cum imi imaginam eu de inalte. Are si hartia de copt rolul ei, le inalta putin, le face mai atragatoare. Gustul in schimb ramane acelasi si asta e cel mai important.

Reteta de briose cu portocale

Ilinca a mancat 2 bucati cum le-am scos din cuptor, asa ca asta va ramane o reteta castigatoare pe care o sa o tot prepar in diverse moduri. Data viitoare voi incerca sa fac chiar un chec cu portocale. Imi imaginez deja cum voi manca o felie generoasa unsa cu crema de alune, facuta in casa.

Ce sa zic, gurmanda din mine nu se dezminte! Sper doar sa ii fac pe plac si mofturoasei.

Briose cu portocale

Reteta de briose cu portocale

timp de preparare: 10 MINUTE
timp de coacere: 25 MINUTE


Ingrediente

  • 200 de grame de faina
  • 125 de grame de zahar. Asta e cantitatea recomandata, dar eu am pus doar 100 de grame.
  • 30 de grame amidon de porumb
  • 4 grame de praf de copt
  • 1 ou
  • 125 de ml de lapte
  • 70 de ml de ulei
  • 75 de ml de suc de portocale
  • coaja rasa de la 2 portocale
  • ciocalata amara
  • zahar pudra
  • cocos

Intr-un vas incapator amesteci ingredientele uscate: faina, zaharul, amidonul de porumb, praful de copt si coaja de la cele 2 portocale.

Intr-un bol amesteci ingredientele lichide: laptele, uleiul, sucul de portocale si oul. Nu am batut oul separat, pur si simplu l-am adaugat in compozitie.

Torni ingredientele lichide peste cele uscate si amesteci cu o spatula pana ce se incorporeaza toate, adica nu foarte mult.

Preincalzesti cuptorul la 180 de grade. Pregatesti o tava pentru briose cu hartie de copt sau o ungi cu putin unt sau ca in cazul meu cu tava din silicon, nu pui nimic,

Incepi sa torni cate 2-3 linguri de compozitie in fiecare hartie de briosa. Acum e momentul sa pui bucatele de ciocolata sau le poti lasa simple, sunt foarte bune oricum.

Bagi tava la cuptor pentru 20-25 de minute, depinde fiecare cuptor.

Cand le scoti din cuptor, le poti decora dupa bunul plac cu ciocolata rasa, zahar pudra, cocos sau coaja de portocala.

Sper sa va placa si voua. Pofta buna!


Ti-a placut acest articol? Da-l mai departe #mofturosilamasa


Luiza C.

luiza c

Pasionata de gatit. Mama si blogger.

Cred ca orice mama isi poate invinge frustrarile cand vine vorba de a gati pentru copilul ei si de a crea o baza pentru un stil de alimentatie sanatos.

Am pus in acest blog experienta mea legata de un copil mofturos care m-a facut sa inteleg ca a gati inseamna mai mult decat o carte de bucate si niste retete speciale pentru copii. Sper sa te ajute si pe tine!

Citeste pe aceeasi tema:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

 ESTI PREGATIT PENTRU UN NEWSLETTER #NEMOFTUROS? 

Bucura-te de momentele complicate, reale si amuzante ale vietii de parinte cu sfaturi practice direct la tine pe mail. Fara SPAM, doar educatie alimentara.