FISA PREFERINTELOR ALIMENTARE

PENTRU COPII MOFTUROSI

Ti-am pregatit o fisa de lucru pe care sa o folosesti cand pregatesti meniul saptamanal. Daca inca ti-e greu sa faci asta, folosind aceasta fisa o sa ai o idee mult mai clara ce si cum sa gatesti. Mai ales daca copilul tau mananca doar cateva alimente.

Daca ai un copil mofturos care mananca doar feluri pe care le poti numara pe degete, cel mai probabil iti e greu sa te gandesti la retete noi in fiecare zi. Lucrurile pot parea simple: daca mananca doar orez sau doar cartofi ii servesti astea si ai rezolvat cu masa!

Ei bine, ii poti servi doar cateva feluri, doar ca e indicat ca sa incepi sa introduci si alte alimente in meniul copilului.

Cum faci asta mai usor?

Folosind aceasta fisa care mie mi-a fost de mare ajutor inca de cand am inceput diversificarea. Nu doar ca te ajuta cu idei pentru retete noi, dar te va face sa intelegi ca de fapt copilul tau poate sa manance mai multe alimente decat crezi.

E mult mai usor daca stii ce ii place copilului

Modelul asta l-am folosit personal dupa ce am vorbit cu un pediatru si un nutritionist. Ideea fisei mi-a venit dupa ce ambii mi-au spus ca trebuie sa ma raportez la CE mananca copilul si sa incerc sa gasesc un tipar. 

Am inceput sa scriu ce mananca, ce alimente ii displac si ce alimente le manca cu placere si apoi a inceput dintrodata sa le refuze. Am inceput sa descopar chestii comune, legaturi intre preferinte si anumite alimente.

Ceva se intampla acolo...

Asa ca, dupa ce am organizat totul si am inceput sa notez totul in aceasta fisa, gatitul a devenit mai simplu si mai eficient.

In plus, listele sunt chiar de folos! Organizarea este benefica in orice casa, mai ales intr-una in care a aparut un copil.

Daca vrei sa te organizezi si tu mai bine, apasa pe butonul de mai jos si in 2 minute ai acces la fisa de care ti-am povestit si ai facut deja primul pas ca sa intelegi mai bine modul in care se hraneste copilul tau. 

Cum o sa te ajute aceasta Fisa a Preferintelor Alimentare 

Va fi mai eficient sa faci cumparaturi si in felul asta nu mai risipesti mancare. Stiu cum e sa gatesti chiar si 3 feluri de mancare care ajung la cosul de gunoi.

Vei descoperi ca alimentele preferate au ceva in comun. Nu e o regula, dar daca descoperi asta vei vedea ca e mai simplu sa pregatesti masa copilului.

Iti va fi mai usor sa introduci alimente noi si sa lucrezi la a ajuta copilul sa inteleaga texturi si gusturi noi. In plus, gatitul nu va mai fi asa stresant, ci doar mai creativ.

 Acum e mai simplu sa gatesc! 

Am descoperit cu fisa de aici ca exista o legatura intre felurile preferata ale lui Andrei. Gateam zilnic feluri peste feluri si ajungeau majoritatea la gunoi. Am invatat ca pot gati diversificat si pe placul lui, chiar si cu putinele alimente care ii plac. Mutumesc!! xoxo

Ana O. , Mama lui Andrei

>