Fișa preferințelor pentru copii mofturoși

E momentul să treci de la nervi la mâncat cu poftă, chiar și fără șantaj emoțional. Acestă fișă te va ajuta chiar acum să întelegi ce preferințe are copilul tăi și cum să profiți de asta.

Nu cred că viața ta cu un copil mofturos este condusă doar de cartofi prăjiți și paste. Dar, poți fi sigur că din moment ce descoperi ce preferințe are lucrurile vor fi mult mai simple pe viitor.

De ce o fișă?

Care sunt beneficiile

Orice informație pe care o aduni despre comportamentul alimentar al copilului tău te va ajuta să întelegi care este relația lui cu mâncarea.

Preferințele sunt un prim semn

O dată ce începi să analizezi ceea ce îi place copilului, vei vedea că ele au ceva în comun. Și asta contează.

Gătitul va fi mai puțin stresant

Va trebui să înțelegi că nu e de ajuns să pui ceva în farfurie, ci doar să fii mai creativ. Și așa totul va fi făcut mai ușor și fără stres.

Introduci mai rapid alimente noi

Vei vedea că există o legătură între preferințe, ceea ce refuză și ceea ce îi place. Știind asta vei putea să plasezi mai ușor în meniu alimente noi.

E mult mai usor daca stii ce ii place copilului

Modelul asta l-am folosit personal dupa ce am vorbit cu un pediatru si un nutritionist. Ideea fisei mi-a venit dupa ce ambii mi-au spus ca trebuie sa ma raportez la CE mananca copilul si sa incerc sa gasesc un tipar. 

Am inceput sa scriu ce mananca, ce alimente ii displac si ce alimente le manca cu placere, dar si pe cele pe care a inceput sa le refuze. Am inceput sa descopar chestii comune, legaturi intre preferinte si anumite alimente.

Ceva se intampla acolo...

Asa ca, dupa ce am organizat totul si am inceput sa notez in aceasta fisa, am inceput sa inteleg ce se intampla.

Am inceput sa gatesc mai eficient - mai putin nervi si mai putine lacrimi pentru copil!

In plus, listele sunt chiar de folos! Organizarea este benefica in orice casa, mai ales intr-una in care a aparut un copil.

Daca vrei sa te organizezi si tu mai bine, apasa pe butonul de mai jos si in 2 minute ai acces la fisa de care ti-am povestit si ai facut deja primul pas ca sa intelegi mai bine modul in care se hraneste copilul tau. 

>