Copilul tau nu mananca decat cateva feluri si ti-ai dori sa incerce si altceva? Am o solutie pentru tine, una care m-a ajutat si pe mine sa introduc retete noi in meniu. Citeste mai multe aici!
Mie imi plac foarte mult briosele cu afine si nu mi-au iesit niciodata acasa cum visam eu. De cate ori merg la Starbucks, asta e singurul desert pe care il mananc, chiar daca stiu ca e un produs congelat (sau nu?). Dar e fix cum cred eu ca mananca americanii, un desert plin cu fructe, nu foarte dulce si cu consistenta pufoasa.
Ai fost vreodata curioasa sa afli care este diferenta intre cupcakes si muffins? Eu da! Am scotocit internetul si iti spun si tie raspunsul mai jos.
Cupcake-urile sunt varianta in miniatura a torturilor. Asta inseamna ca inclusiv metoda de gatire este aceeasi ca la tort. Aluatul este batut mai mult timp pentru a da o consistenta mai legata și mai uniforma. Retetele de cupcake au in general mai mult zahar si grasimi (unt, ulei sau lactate) decat briosele si pot include ingrediente precum oua batute pentru textura. Torturile includ aproape intotdeauna glazura.
Briosele pe de alta parte se prepara prin metoda clasica: amesteci ingredientele uscate, dupa cele lichide in boluri separate si apoi le combini putin cate putin. Briosele contin mai putin zahar, mai putina grasime, se fac adesea cu fructe sau cu ingrediente sarate. Chiar daca ii pui glazura unei briose, ea nu va deveni un cupcake pur si simplu pentru ca ai folosit alta metoda de pregatire.
Reteta asta de briose pufoase cu afine si cu iaurt se apropie cat de cat de desertul mult visat. Nu am presarat fulgi de migdale cum ar fi trebuit, pentru ca nu aveam prin casa, dar am folosit afine congelate. Dar am pus in ele cel mai bun iaurt posibil, cu grasime peste 9% si asta ajuta cel mai mult la consistenta.
Recomand cu caldura un iaurt grecesc, cremos. Gasiti destule variante in comert.
De obicei, eu pun in briose vanilie pastaie sau pudra. De data asta nu am folosit deloc arome, ci doar coaja de lamaie bio, care ii da un parfum deosebit.
Vrei mai multe rețete?
Vom lansa curând o carte cu cele mai de succes rețete pentru copii mofturoși.
Cum faci briose cu afine si cu iaurt
Reteta asta este potrivita pentru copii, fie ei si mai mofturosi. In schimb, daca aveti un copil care nu mananca afine sau uraste sa se murdareasca puteti reduce cantitatea de afine si scapati de probleme. Briosele sunt perfecte la gustare, dar si la micul dejun insotite de o cana de lapte cald. Incercati si biscuitii cu mere. Gasiti reteta aici.
Pasii sunt urmatorii:
1. Preincalzesti cuptorul la 180 de grade.
2. Topesti untul intr-o craticioara sau la cuptorul cu microunde. Il lasi la racit.
3. Intr-un castron incapator cerni faina impreuna cu praful de copt. Nu sari acest pas pentru ca e foarte important. Adaugi si zaharul si sarea.
4. Intr-un alt castron bati ouale cu un tel pana se fac spuma. Peste oua adaugi iaurtul si amesteci usor.
5. Adaugi si untul in compozitia de oua si iaurt.
6. Torni faina, praful de copt, sarea si zaharul peste compozitia lichida, putin cate putin. Amesteci usor cat sa se incorporeze toate ingredientele. Adaugi coaja de lamaie rasa si afinele.
7. Tapetezi o tava de briose cu hartie speciala sau chiar hartie de copt. Torni cate 2-3 linguri de compozitie in fiecare hartiuta. Mie mi-au iesit 12 bucati.
8. Presari peste fiecare briosa fulgi de cocos sau fulgi de migadale.
9. Le dai la cuptor pana se rumenesc si trec testul cu scobitoarea.
Tips:
Eu am folosit afine congelate, nu proaspete din simplul motiv ca nu se sparg atat de repede in cuptor de la inceputul prepararii. Daca folosesti afine proaspete, inainte de a le adauga in compozitie amesteca-le cu o lingura de faina. In felul asta eviti ca fructele sa se lase in jos doar pe fundul briosei.
Reteta de briose pufoase cu afine si cu iaurt
Incearca sa cumperi fulgi de cocos bio. Cam tot ce se gasesti in supermarketuri are o calitate indoielnica si aproape niciun gust si e pacat sa nu beneficiezi din plin de acest superaliment.
Reteta de briose pufoase cu afine si cu iaurt
timp de coacere: 30 MINUTE
Ingrediente
- 300 de grame de faina
- 1 plic praf de copt
- 150 de grame de zahar
- 1 praf de sare
- 200 de grame de afine
- coaja de la o lamaie
- 120 de grame de unt
- 2 oua
- 240 de grame de iaurt gras
- fulgi de cocos sau fulgi de migdale
Mod de preparare
1. Preincalzesti cuptorul la 180 de grade.
2. Topesti untul in cuptorul cu microunde sau intr-o craticioara pe aragaz. Nu il lasa se se topeasca integral, e suficient sa il lasi 1 minut. In felul asta se va raci mai repede.
3. Intr-un castron incapator amesteci ingredientele uscate: faina, praful de copt, zaharul si sarea. Faina si praful de copt se cern impreuna.
4. Intr-un alt castron bati ouale cu un tel, adaugi iaurtul si untul si amesteci bine.
5. Torni ingredientele uscate putin cate putin peste compozitia lichida si amesteci pana cand se leaga impreuna. Acum e momentul sa adaugi coaja de la o lamaie si afinele. Amesteci usor cat sa nu spargi afinele.
6. Tapetezi o tava de briose cu hartiute si torni cate 2-3 linguri de compozitie in fiecare. In mod normal, ar trebui sa iasa 12 bucati. Presari fulgii de cocos/fulgii de migdale si bagi tava in cuptor pentru 30 de minute sau pana ce briosele trec testul scobitorii.
Timpul de coacere depinde foarte mult de cuptor. Afinele ar trebui sa fie aurii la culoare, putin umede in interior si delicioase.
Pofta buna!
[…] atunci e un bun moment sa te folosesti de acest obicei. O felie de paine cu unt de arahide, o briosa facuta in casa sau o banana sunt perfecte pentru acest […]
[…] briose facute in casa cu […]
[…] briose facute in casa cu […]
[…] moale si eventual aromata. De aici e foarte usor sa faci trecerea la waffe, clatite americane, briose si […]
[…] Daca vreti sa cititi cateva infromatii despre cupcakes si muffins, gasiti mai multe informatii aici. […]