13 decembrie, 2020

Un desert surprinzator-tort de morcovi

TIMP DE CITIT  MINUTE


Copilul tau nu mananca decat cateva feluri si ti-ai dori sa incerce si altceva? Am o solutie pentru tine, una care m-a ajutat si pe mine sa introduc retete noi in meniu.  Citeste mai multe aici!

Cred ca daca mi-ar fi spus cineva acum cativa ani ca voi manca la un moment dat tort de morcovi, sigur as fi ras. Nu am fost curioasa nici macar sa incerc sa gust. Efectiv nu asociam morcovii cu deserturile. Dar cum niciodata sa nu spui niciodata, am ajuns chiar sa il si prepar acasa si sa imi placa foarte mult.

Tort de morcovi! Cu un iz de scortisoara, crocant datorita nucilor, blat pufos si umed, cu o crema de branza foarte fina, acesta are textura si aroma perfecta a unui desert facut in casa.

E un desert pe care sigur il vei repeta ori de cate ori ai ocazia pentru ca se preteaza in multe evenimente onomastice, zile de sarbatoare sau chiar o duminica in familie. Se pastreaza 2-3 zile in frigider si chiar mi s-a parut si mai bun a doua zi - asta daca mai ramane vreo felie.

Ce e mai interesant e ca tortul de morcovi e potrivit si pentru copii, chiar si pentru cei carora nu le place crema sau umplutura. Ilinca, de exemplu, a mancat doar bucatele din blat si a fost foarte incantata de el.

Contine mai putin zahar decat au retetele de torturi in mod normal, plus ca are si ingrediente care merg foarte bine impreuna: nuci, nuca de cocos, ananas. Ce m-a facut pe mine sa il pregatesc acasa atunci cand am gasit reteta, a fost crema care e din abudenta. Detest torturile seci, uscate si cu crema putina.

Inceara si reteta de Ruloruri cu scortisoara.

tort-de-morcovi

Cum faci acest tort de morcovi?

Se numeste tort de morcovi, dar de fapt ingredientele vedeta din reteta sunt ananasul, nuca de cocos si nucile. Acestea fac din tortul de morcovi obisnuit, un desert surprinzator si delicios.

Pasii sunt urmatorii:

1. Preincalzesti cuptorul la 180 de grade. Ungi 2 forme pentru tort cu peretii detasabili sau le pui hartie de copt. Daca ai doar o forma pentru tort, nu e nicio problema. Asa am avut si eu si am copt de 2 ori, pentru ca avem nevoie de 2 straturi de blat. 

2. Rastorni ananasul din conserva intr-o sita si il lasi acolo pana se scurge tot sucul. Pastrezi sucul pentru ca vei avea nevoie de o cantitate in compozitie.

3. Intr-un castron mare adaugi ingredientele uscate si le amesteci cu un tel.

4. In alt castron amesteci ingredientele lichide: ouale, laptele, uleiul, sucul de lamaie, sucul de ananas si zaharul.

5. Dai morcovul pe razatoare si tai ananasul in bucati mici. Le adaugi pe ambele in castronul cu ingrediente lichide.

6. Tai nucile in bucati si impreuna cu nuca de cocos le vei adauga in castronul cu ingerdiente lichide.

7. Torni amestecul lichid peste ingredientele uscate si amesteci cu un tel pana se incorporeaza toata faina.

8. Imparti cantitati egale in formele de tort si le dai la cuptor pentru 35 de minute. Daca ai doar 1 forma de tort, torni jumatate din preparat si il lasi 35 de minute in coptor. Cand e gata, scoti forma din cuptor, lasi 10 minute sa se raceasca si scoti tortul pe un gratar. Pregatesti iar forma de tort cu hartie de copt si torni si cealalta jumatate de compozitie.

9. Faci crema pentru tort. Cu ajutorul unui mixer amesteci crema de branza cu untul vanilia si zaharul pudra. Tot amestecul asta se va transforma intr-o crema perfecta, ai grija sa o amesteci cam 4-5 minute.

10. Cand torturile sunt complet racite abia atunci le poti asambla. Aseaza un tort pe un platou si toarna jumatate din compozitia de crema. Adaugi si celalalt tort si cu cealalta jumatate de crema poti sa te joci cum doresti tu. Eu nu am facut niciun design deosebit, doar am imbracat tortul in crema.

11. Se pastreaza la frigider si chiar va fi mai bun a doua zi.

Tip:

Foloseste ingrediente de calitate, aici ma refer la crema de branza, untul, fulgii de cocos si nucile. E pacat sa nu faci un tort ca la carte, mai ales ca se prepara destul de simplu. La mine asamblarea a fost cea mai complicata. 🙂

Reteta de tort de morcovi

Incearca sa cumperi fulgi de cocos bio. Cam tot ce se gaseste in supermarketuri are o calitate indoielnica si aproape niciun gust si e pacat sa nu beneficiezi din plin de acest superaliment.

Tort de morcovi

Reteta de tort de morcovi

timp de preparare: 20 MINUTE

timp de coacere: 35 MINUTE

Ingrediente

  • 440 de grame de ananas, 1 conserva
  • 65 de ml de suc de ananas
  • 185 ml de lapte
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 3 oua
  • 265 de grame de zahar brun
  • 125 de ml de ulei
  • 300 de grame de faina
  • 2 lingurite de bicarbonat de sodiu
  • 1 jumatate de lingurita de sare
  • 2 lingurite de scortisoara
  • 2 morcovi cruzi
  • 3 linguri de nuca de cocos
  • 2 maini de nuci
  • 180 de grame de crema Philadelphia
  • 225 de grame de unt nesarat
  • vanilie
  • 480 de grame de zahar pudra

Mod de preparare

1. Preincalzesti cuptorul la 180 de grade. Pregatesti 2 forme de tort cu peretii detasabili. Ai doua variante ori le ungi cu unt ori le pui hartie de copt. Eu am optat pentru hartie de copt, stress free.

2. Scoti anansul din conserva si il lasi la scurs intr-o strecuratoare. Ai grija sa nu arunci sucul. Vei avea nevoie de 65 de ml in compozitia lichida. Cu restul fa-ti de cap, e super bun.

3. Intr-un castron incapator amesteci: laptele, sucul de lamaie, uleiul, zaharul, ouale si sucul de ananas. 

4. Dai morcovii pe razatoare si ii adaugi in compozitia de lichide. La fel vei face si cu ananasul taiat in bucati mai mici si cu nucile taiate bucati potrivite. La sfarsit vei adauga in toata compozitia si nuca de cocos.

5. Intr-un alt castron vei pune ingredientele uscate: faina, bicarbonatul de sodiu, scortisoara si sarea. Peste ingredientele uscate adaugi toata compozitia lichida si amesteci cu un tel pana se incorporeaza toata faina.

6. Imparti compozitia in doua si bagi formele la cuptor pentru 35 de minute.

7. Cand ambele blaturi sunt gata le scoti din forme si le lasi la racit. Pentru asamblarea tortului ai grija ca blaturile sa fie complet reci,

8. Pregatesti crema. Cu un mixer amesteci  crema de branza cu untul, la temperatura camerei, nu topit, si cu vanilia. Adaugi zaharul pudra putin cate putin pana se incorporeaza bine. Totul dureaza cam 4-5 minute.

9. Incepi asamblarea tortului. Pentru ca niciun blat nu iese perfect de la cuptor eu am intors blaturile invers, practic cu fundul in sus sa fie cat de cat drepte. Am pus primul blat, dupa am pus jumatate din crema pe care am nivelat-o. Am pus si al doilea blat si cu restul de crema poti sa faci ce aranjament doresti. Eu am imbracat tortul cu crema si cam atat. Nu sunt chiar cea mai potrivita pentru aceasta operatiune.

Pofta buna!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>