18 noiembrie, 2022

Supa cremoasa de conopida gata in 10 minute

TIMP DE CITIT  MINUTE


Supele crema sunt o varianta delicioasa pentru copii si cu care de obicei nu dai gres. Supele-crema sunt ideale in perioda diversificarii pentru ca au multe legume, sunt calde si ofera o stare de comfort.

Reteta asta este cremoasa, delicioasa si este favorita pentru ca se gateste rapid si vine la pachet cu o gramada de nutrienti. Chiar daca nu va incanta poate foarte tare leguma asta, ar trebui sa stiti ca e plina de vitamina C, B si K, dar mai ales fibre.

Puneti supa asta pe lista meniului saptamanal si o sa o aveti probabil din ce in ce mai des pe lista de cumparaturi. 

Cum sa faci supa crema de conopida

Poti sa faci supa si cu conopida fiarta sau coapta la cuptor, dar asta inseamna ceva mai mult timp. Daca vrei sa fii eficient, e ok sa o pui la steamer sau sa o fierbi (nu foarte mult).

Iata pasii:

1. Curata bine conopida si rupe buchetele mici

2. Caleste 1 ceapa mica si 2 catei de usturoi (poti folosi unt in loc de ulei de masline, e posibil sa iasa ceva mai amara la final).

3. Pune la abur conopida si ocupa-te de amestecul de ceapa si usturoi.

4. Pui totul la final in blender si amesteci bine - ca sfat nu pasa foarte mult, e posibil sa ai o consistenta prea pastoasa, e ok daca iti ramane o texura mai putin fina.

Poti adauga optional cheddar ras sau bucatale de ceapa verde.

Tip:

Nu blendui amestecul foarte tare si daca cumva e prea groasa supa poti adauga treptat un pahar de lapte. Ai grija sa fie caldut, vei obtine astfel mai multa cremozitate.

Reteta de supa crema de conopida pentru bebelusi

Supa asta cremoasa se serveste cu crutoane sau bucatele de bacon. E minunata pentru toata familia si are o savoare aparte daca pastrezi si cateva bucatele mai mari de conopida.

Reteta de supa cream de conopida

timp de preparare: 10 MINUTE
timp de gatit: 10 MINUTE


Ingrediente

  • 11 conopida protrivita
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de unt 
  • 1 pahar de lapte
  • 50 grame cheddar (optional)
  • 1 praf de sare

Speli si tai cu grija conopida in buchetele mici. Apoi tai ceapa si usturoiul cat mai fin si le calesti cu untul.

Pui la abur conopida si lasi conform cu indicatiile - undeva la 8-10 minute. Poti folosi si un aparat pentru orez daca ai la indemana.

Amesteci ingredientele in blender si pasezi fara sa faci din amestec o pasta.

Pune din supa crema in boluri si orneaza cu bacon la cuptor sau crutoane.

Pofta buna!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>