8 noiembrie, 2020

O gustare aromata-fursecuri cu nuca de cocos

TIMP DE CITIT  MINUTE


Copilul tau nu mananca decat cateva feluri si ti-ai dori sa incerce si altceva? Am o solutie pentru tine, una care m-a ajutat si pe mine sa introduc retete noi in meniu.  Citeste mai multe aici!

Voi ati mancat vreodata prajitura tavalita? Daca nu ati incercat-o pana acum, va sfatuiesc sa o pregatiti cat mai curand pentru ca este divina. Aceasta este prima mea intalnire cu nuca de cocos, in copilarie, prajitura pe care mama o facea in mod regulat.

Putini stiu insa beneficiile nucii de cocos. Este folosita in general pentru decorarea prajiturilor sub forma de fulgi, subestimata in prezent, dar considerata un medicament natural acum sute de ani.

Nuca de cocos este bogata in acid lauric, fier, fosfor si potasiu si prin continutul mare de fibre, regleaza tranzitul intestinal al copilului. Previne si trateaza constipatia. 

Asadar, nu e decat benefic sa fie cand si cand prezenta in meniul copilului.

O gustare perfecta cu orice ocazie

Revenind la reteta - incerc frecvent noi retete (mare parte din ele le pun si aici) si scopul meu principal este sa obtin gustari cat de mult posibil gustoase si sanatoase. 

Reteta asta este una dintre castigatoare, mai ales ca este potrivita pentru intreaga familie. Puteti chiar sa pregatiti aceste fursecuri si pentru o petrecere sau o dupa amiaza cu prietenii. Sunt sigura ca le va placea tuturor!

Pentru copii, avantajul major este ca sunt moi si se potrivesc perfect in zona finger food, fiind usor de manevrat si de cei mici.

Citeste si: Reteta de briose cu dovleac

Fursecuri cu nuca de cocos

Fursecuri cu nuca de cocos

Cum faci fursecurile cu nuca de cocos

Reteta este foarte simpla si in ciuda faptului ca nu contin unt, aceste fursecuri sunt foarte fragede si se pastreaza foarte bine chiar si cateva zile. Incercati si biscuitii cu mere. Gasiti reteta aici.

Pasii sunt urmatorii:

1. Punem intr-un castron faina, fulgii de cocos, zaharul, praful de copt si amestecam. Se cern faina si praful de copt.

2. Peste acest amestec adaugam ouale, uleiul si laptele, toate la temperatura camerei si amestecam cu o lingura din lemn sau daca va e mai usor, cu mana.

3. Pregatim o tava cu hartie de copt si incepem sa formam fursecurile. Rupem din aluat bucatele si le transformal in mici bile. Ar trebui sa va iasa cam 18 bucati.

4. Punem tava la frigider cam 30 de minute.

5. Incingem cuptorul la 180 de grade si punem tava cu fursecurile pentru 12-15 minute. Nu le lasati prea mult pentru ca ele se coc foarte repede.

Tips:

Pentru o textura aparte, inainte de a pune fursecurile formate in tava, le puteti tavali prin zahar tos si zahar pudra. Eu nu am facut pasul asta pentru ca mi s-a parut ca e suficient zahar, dar nu se compara textura, va asigur!

Reteta de fursecuri cu nuca de cocos

Incearca sa cumperi fulgi de cocos bio. Cam tot ce se gasesti in supermarketuri are o calitate indoielnica si aproape niciun gust si e pacat sa nu beneficiezi din plin de acest superaliment.

Briose cu dovleac

Reteta de fursecuri cu nuca de cocos

timp de preparare: 40 MINUTE

timp de coacere: 15 MINUTE

Ingrediente

  • 200 de grame de faina
  • 100 de grame de fulgi de nuca de cocos
  • 100 de grame de zahar
  • 5 grame praf de copt
  • 80 de ml de ulei 
  • 2 oua medii
  • 30 de ml de lapte

Mod de preparare

1. Intr-un castron amesteci faina, fulgii de cocos, zaharul si praful de copt.

2 Peste amestecul de ingrediente uscate adaugi ouale, uleiul si laptele si amesteci cu o lingura de lemn sau cu mana.

3. Pregatesti o tava cu hartie de copt si incepi sa rupi din aluat bucati din care faci forme rotunde, Ar trebui sa iasa cam 18 bucati.

4. Bagi tava la frigider pentru 30 de minute.

5. Incingi cuptorul la 180 de grade si introduci tava pentru 12-15 minute.

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >