2 februarie 2021

0 comentarii

Covrigi cu branza dulce

Articol scris de Luiza C. pe data de 02/02/2021

Durata articol: minute


[OFERTA ZILEI] Primesti sfaturi si resurse premium direct la tine pe mail cu mai putin de 1 LEU pe zi. Apasa aici ca sa incepi chiar de saptamana viitoare!

Pentru ca noua ne plac mult covrigii, tot incerc sa gasesc o reteta care sa fie pe placul intregii familii. Evident ca cei din comert sunt mai buni , dar evit sa cumpar pentru ca gustul ala sacrifica cate ceva pe la ingrediente, asa ca testez fel de fel de combinatii.

Astazi, covrigi cu branza dulce.

Pana la varsta de 2 ani ai Ilincai, am tot facut branza de casa. E foarte usor de facut si extrem de buna mai ales cand incepeti diversificarea. Eu o foloseam in diversele piureuri de fructe sau legume la fiecare 2-3 zile. Acum, dupa 2 ani, pentru ca timpul e impotriva mea, mai cumpar si branza proaspata din comert, dar intotdeauna imi ramane o cantitate cu care nu stiu ce sa fac.

Acesti covrigi cu branza dulce, nu arata senzational, dar sunt foarte gustosi si moi, iar Ilinca a mancat cu placere. Si asta e tot ce conteaza!

Ingredientele pentru reteta se gasesc in orice casa, mai ales daca obisnuiti sa faceti aluaturi sau dulciuri pentru copii.
Citeste si: Reteta mea de briose cu dovleac

Cum faci covrigi cu branza dulce

Pentru acesti covrigi de casa, eu am combinat doua retete pentru ca in cea originala se foloseste smantana grasa, dar eu nu aveam in casa in momentul ala. Asa ca am folosit un iaurt gras si a fost o combinatie la fel de buna.

Nu te stresa cu cantitatile prea tare. Aluatul depinde foarte mult de tipul de branza, de faina, de iaurt, dar vei sti cand e numai bun de modelat.

Iata ce ai de facut:

1. Pregatesti o tava cu hartie de copt. Preincalzesti cuptorul la temperatura de 180 de grade.

2. Intr-un castron incapator amesteci branza proaspata cu iaurtul.

3. Adaugi zaharul, vanilia, ouale si uleiul. Eu am amestecat totul cu o lingura din lemn.

4. Peste toate astea adaugi faina si praful de copt. In momentul in care nu mai poti amesteca cu lingura, transferi compozitia pe un blat presarat cu faina si framanti aluatul pana nu se va mai lipi de maini. 

5. Rupi cate o bucata de aluat si formezi bile. Mie mi-au iesit 12 bile.

6. Rulezi fiecare bila sub forma unui bastonas lung si ii dai ce forma doresti tu. Eu doar am unit la capete, nu mi-am batut capul prea mult cu modelatul.

7. Asezi covrigii formati pe tava si ii bagi la cuptor pentru 20-25 de minute. Iti vei da seama dupa culoare cand sunt gata.

Tip:

Daca ai in casa smantana, o poti folosi inlocuind iaurtul. De asemenea, poti face un topping din zahar brun sau alb pe care il poti presara peste covrigii cu branza, inainte de a-i baga in cuptor.

Reteta de covrigi cu branza dulce

Acesti covrigi cu branza dulce se intaresc foarte rapid. Sfatul meu este sa ii pastrezi intr-o punga, pentru gustrea de a doua zi - asta daca mai ramane vreunul.

Poti omite zaharul din compozitie si poti face un sirop cu apa si miere in care ii scufunzi. Dupa procedura asta, ii poti tavali prin nuca sau migdale rase, cam la fel ca la macinicii moldovenesti.

Reteta de covrigi cu branza dulce

timp de preparare: 10 MINUTE
timp de coacere: 25 MINUTE


Ingrediente

  • 200 de grame de branza dulce
  •  2 linguri de iaurt gras
    ·        2 oua
    ·        350 de grame de faina
    ·        o lingurita praf de copt
    ·        3 linguri zahar brun
    ·        1 plic de zahar vanilat sau esenta de vanilie
    ·        2 linguri de ulei de floarea soarelui
    ·        1 praf de sare

Intr-un castron incapator, amesteci branza dulce cu iaurtul, zaharul si vanilia. Dupa ce se leaga cat de cat, adaugi ouale, uleiul si sarea. 

Cerni faina, sau treci lejer peste acest pas, la fel cum am facut-o eu si o integrezi in amestecul de mai sus. Adaugi si praful de copt.

Acum e momentul sa rastorni amestecul format pe un blat tapetat cu faina. Il framanti pana cand nu ti se mai lipeste de maini. Eu am procedat asa: am pus in compozitie doar 300 de grame de faina si am pastrat 50 de grame pentru operatiunea framantatul. Cantitatea de faina depinde foarte mult de branza pe care o folosesti sau de iaurt.

Din acest aluat incepi sa rupi cate o bucata pe care o rulezi si o transformi intr-un covrig, dupa bunul plac. Spuneam mai sus ca mie mi-au iesit 12 bucati.

Dupa ce ii formezi ii asezi frumos pe o tava tapetata cu hartie de copt. Tava o introduci in cuptorul preincalzit in prealabil la 180 de grade, pentru 20-25 de minute. Iti vei da seama dupa culoare cand e gata.

Sper sa va placa si voua. Pofta buna!


Ti-a placut acest articol? Da-l mai departe #mofturosilamasa


Luiza C.

luiza c

Pasionata de gatit. Mama si blogger.

Cred ca orice mama isi poate invinge frustrarile cand vine vorba de a gati pentru copilul ei si de a crea o baza pentru un stil de alimentatie sanatos.

Am pus in acest blog experienta mea legata de un copil mofturos care m-a facut sa inteleg ca a gati inseamna mai mult decat o carte de bucate si niste retete speciale pentru copii. Sper sa te ajute si pe tine!

Citeste pe aceeasi tema:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

 ESTI PREGATIT PENTRU UN NEWSLETTER #NEMOFTUROS? 

Bucura-te de momentele complicate, reale si amuzante ale vietii de parinte cu sfaturi practice direct la tine pe mail. Fara SPAM, doar educatie alimentara.