10 iulie, 2021

Biscuiti fragezi pentru copii cu unt de arahide

TIMP DE CITIT  MINUTE


Vrei sa te organizezi mai bine cu mesele? Ti-am pregatit o fisa de preferinte pe care o poti folosi pentru a analiza preferintele culinare ale copilului tau. Iti va fi mult mai usor sa gasesti idei de retete noi.  Citeste mai multe despre fisa aici!

Untul de arahide, atat de usor de identificat prin toate filmele americane, nu are un loc de top in preferintele noastre. Mie imi place foarte mult si chiar i-am gasit diverse locuri in preparate. Mi se pare cel mai bun in combinatie cu gem, combinatia e minunata, stiu americanii astia ceva. Il amestec in budinca mea de ovaz, il mananc cu iaurt sau pur si simplu cu lingurita daca gasesc o varianta "crunchy".

Ilincai nu i-am dat deloc in primul an de diversificare, nu pentru ca mi-ar fi fost frica de vreo alergie, ci pur si simplu pentru ca mi-a fost teama ca va schimba gustul piureurilor sau budincilor si ar fi putut sa le refuze.

Dupa 1 an, pentru ca am observat ca este fan migdale, nuci si alune maruntite, am inceput sa i-l introduc in preparate. Prima incercare a fost in combinatie cu iaurt si i-a placut foarte mult asa ca am continuat.

Asa am ajuns si la reteta de biscuiti cu unt de arahide, dar nu pentru ca imi prisosea borcanul de unt, ci pentru ca aveam o punga cu faina de cocos de care ma tot impiedicam prin dulap si nu prea stiam ce sa fac cu ea. 

M-am tot ferit de faina de cocos pentru ca nu mi-a placut nicio reteta pe care am incercat-o. Absoarbe foarte mult lichid, trebuie sa fii foarte atenta la gramaje si mi s-a parut prea mare bataie de cap.

Dar nu puteam lasa faina sa expire, asa ca am incercat acesti biscuiti si ne-au placut foarte mult. Va spun sincer ca eu am mancat cei mai multi in combinatie cu lapte cald.

Ilincai i-au placut o zi, deja din a doua zi s-a plictisit de gust asa ca i-am pus in iaurt sau piureul de fructe, la micul dejun.

Inainte de a oferi bebelusului untul de arahide, asigura-te ca ai acceptul pediatrului, sau medicului de familie. Alunele sunt alimente cu potential alergen, ca sa  nu mai vorbim de riscul de inec la bebelusii care nu mesteca alimentele in totalitate. In plus untul de arahide este foarte lipicios si inecacios, asa ca mai bine il diluezi la inceput in iaurturi sau piureuri. Poti citi mai multe informatii folositoare, aici.

Citeste si:  Reteta mea de fursecuri cu nuca de cocos.

Biscuiti cu unt de arahide

Biscuiti cu unt de arahide

Cum faci biscuitii cu unt de arahide

Fara sa vreau am facut o reteta de biscuiti fara gluten. Nu ca ar fi ceva gresit in asta, dar mie atat mi-a trebuit ca sa ma simt linistita si fara griji cand mancam cate 2-3 bucati. In reteta originala, de fapt in cele doua retete gasite pe Pinterest, se foloseste si ciocolata amara, dar eu am preferat sa renunt ca sa poata manca si Ilinca.

Iata pasii:

1. Intr-un castron amesteci untul de arahide cu uleiul de cocos, zaharul brun, esenta de vanilie si ouale. 

2. Separat amesteci faina de cocos cu praful de copt si sarea. Le incorporezi in amestecul cu unt de arahide.

3. Incepi sa formezi biscuitii cu o lingura. Se lucreaza foarte usor cu aluatul asa ca ramane la aprecierea ta ce forma le dai. Eu i-am format in bilute mici si mi-au iesit 20 de bucati.

4. Asezi biscuitii pe o tava, tapetata cu hartie de copt. Bagi tava in cuptorul preincalzit in prealabil la 180 de grade pentru 10 minute 

Tip:

Daca ai un prcesator acasa poti pregati aluatul in 5 minute. Eu nu am am asa ceva asa ca folosesc o spatula. Merge un pic mai greu pana se incorporeaza untul de arahide cu restul ingredientelor, dar dupa e o placere sa lucrezi cu aluatul.

Reteta de biscuiti cu unt de arahide

Esti libera sa adaugi in compozitie orice aroma doresti. Cred ca merge foarte bine scortisoara in combinatia asta. Daca doresti sa adaugi bucatele de ciocolata pur si simplu tai ciocolata amara marunt si asezi cate o bucatica pe fiecare biscuite. 

Biscuiti cu unt de arahide

Reteta de biscuiti cu unt de arahide

timp de preparare: 10 MINUTE
timp de coacere: 10 MINUTE


Ingrediente

  • 150 de grame de unt de arahide. Eu am folosit un unt cu bucati de alune, crunchy.
  • 80 de grame de zahar brun
  • 2 oua
  • 2 linguri de unt de cocos
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 50 de grame de faina de cocos
  • o jumatate de lingurita de praf de copt
  • 1 praf de sare

Intr-un vas amesteci untul de arahide cu zaharul, ouale, untul de cocos si esenta de vanilie.

Separat amesteci faina de cocos cu praful de copt si sarea. Acest amestec il rastorni peste amestecul cu unt de arahide.

Preincalzesti cuptorul la 180 de grade. In timpul asta formezi biscuitii si ii asezi pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Tava trebuie sa stea la cuptor cam 10 minute.

Pofta buna!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>