22 septembrie, 2020

Reteta mea preferata de biscuiti cu mere

TIMP DE CITIT  MINUTE


Vrei sa te organizezi mai bine cu mesele? Ti-am pregatit o fisa de preferinte pe care o poti folosi pentru a analiza preferintele culinare ale copilului tau. Iti va fi mult mai usor sa gasesti idei de retete noi.  Citeste mai multe despre fisa de aici!

Cand am inceput diversificarea, am primit de la mama o razatoare din sticla. Aceasta razatoare, explic acum pentru cei din generatiile mai tinere, era nelipsita din orice casa. In anii 80, prima masa a copilului la inceput de diversificare era mult iubitul mar cu biscuite. 

Mama imi povestea ca nu auzise de niciun copil sa refuze asa ceva. Sincer, mie imi place si acum sa mananc desertul asta si normal, am incercat sa il prepar si Ilincai. Ei nu i-a placut, ma rog, nici nu am insistat de multe ori pentru ca inca eram nestiutoare la inceput si renuntam prea usor.

Ulterior, dupa multe retete cu mar, mi-am dat seama ca nu ii place in mod special fructul, ii placea doar in combinatii cu banana sau branza si stafide. Asa ca, am inceput sa il ascund in diverse retete de briose, clatite sau biscuiti.

Aceasta reteta de biscuiti cu mere a fost castigatoare si o tot repet acum, schimband de fiecare data cate un ingredient sau adaugand altul.

Ce beneficii au merele?

Stiati ca merele previn aparitia cariilor? Atunci cand musti si mesteci un mar, stimulezi productia de saliva din gura si astfel se reduce riscul aparitiei cariilor prin diminuarea nivelului de bacterii.

Merele combat diareea si constipatia. Fibrele gasite in mere, pot fie sa stimuleze tranzitul intestinal cand te confrunti cu constipatia, fie pot absorbi excesul de apa din scaun pentru a incetini activitatea din intestine.

Merele coapte cresc aportul de vitamina A din organism, iar merele rosii contin o substanta numita quercentina, un antioxidant care ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar.

Biscuiti cu mere


Cum faci biscuitii cu mere

Reteta e simpla si ai nevoie de ingrediente pe care sigur le gasesti in casa frecvent.

Pasii sunt urmatorii:

1. Pregatesti o tava de copt intinsa, tava normala de aragaz daca nu ai una mai ingusta, cu hartie de copt.

2. Dai drumul la cuptor, la nivelul 1, 180 de grade, fara ventilatie, daca e cuptor electric. Daca ai cuptor normal, aici nu pot da sfaturi pentru ca fiecare stapana a casei stie cum sa-l foloseasca cel mai bine ca sa nu arda si temperatura sa fie constanta.

3. Pregatesti ingredientele, pe care eu spre rusinea mea nu le tinusem in prealabil la temperatura camerei. Dar voi daca aveti timp puteti scoate din frigider cele doua oua, untul, cam cu o jumatate de ora inainte de a incepe treaba.

4. Cureti un mar de coaja, un mar mai mare sau doua mere mai micute, nu conteaza culoarea, felul, marca.

Tips:

Fa preparatul impreuna cu copilul. Va fi super incantat si cred si acum ca Ilinca a mancat biscuitii pentru ca am lasat-o pe ea sa mixeze ouale si sa vada tot procesul.

Reteta de biscuiti cu mere

Aceasta reteta te scapa de batai de cap cand nu mai stii ce sa oferi copilului ca gustare. Stiu ca e mai simplu sa cumperi biscuiti, ceea ce fac si eu cateodata, dar nu se compara gustul, ai tu control asupra cantitatilor si produsului finit. In plus cumparatul nu egaleaza placerea de a gati impreuna, chiar daca tu trebuie sa faci curatenie generala dupa. 🙂

Daca mofturosul nu e incantat de forma, gust sau orice ii mai trece prin capsor, ii poti da la micul dejun, sfaramati cu 1 iaurt si cu o banana pasata, un fel de tiramisu bebelusesc sau ii poti manca tu fara regrete.

biscuiti cu mere

Reteta de biscuiti cu mere

timp de preparare: 10 MINUTE  

timp de coacere: 20 MINUTE


Ingrediente

  • 2 oua
  • 100 de grame de zahar. Poti inlocui zaharul cu orice crezi tu ca se potriveste varstei copilului. Eu personal am inceput sa adaug zahar in cateva preparate dupa varsta de 1 an.
  • 100 de grame de unt moale. Pentru ca eu nu am scos untul din frigider inainte de a face preparatul cu 30 de minute, l-am topit la foc mic si l-am lasat sa se raceasca.
  • 350 de grame de faina
  • 1 lingurita praf de copt bio, cam 7 grame
  • 1 mar. Eu am dat marul prin razatoare, dar in reteta originala se punea marul taiat bucatele. Ce-i drept am incercat si asa, iar aspectul biscuitilor e total diferit, numai ca eu am vrut sa merg la sigur cu reteta, stiind ca marul nu e printre favoritele Ilincai.
  • diverse condimente in functie de gust, vanilie, scortisoara, nucsoara.

Mod de preparare

1. Ouale se mixeaza  cu zaharul si cu vanilia pana compozitia devine cremoasa, cam 3 minute la viteza mare cu mixerul.

2. Am adaugat untul si am mai mixat inca 3 minute

3. Lasam mixerul deoparte si cu o lingura incepem sa adaugam faina, amestecata in prealabil cu praful de copt. Dupa ce termini de adaugat faina, o sa vezi ca preparatul se transforma intr-un aluat, poti adauga marul bucatele sau razuit.

4. Cu o lingura am inceput sa asez biscuitii in tava si am lasat distanta intre ei, cam 2-3 cm. Exact cat iei cu lingura, aceea e portia. Mie mi-au iesit 18 bucati. 

5. Ii lasam la cuptor 20 de minute. O sa iti dai seama cand sunt gata, dupa culoarea aurie.

  • […] Reteta asta este potrivita pentru copii, fie ei si mai mofturosi. In schimb, daca aveti un copil care nu mananca afine sau uraste sa se murdareasca puteti reduce cantitatea de afine si scapati de probleme. Briosele sunt perfecte la gustare, dar si la micul dejun insotite de o cana de lapte cald. Incercati si biscuitii cu mere. Gasiti reteta aici. […]

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >