• Cursuri
  • Cum sa previi gagul la copii si bebelusi

Cum sa previi gagul la copii si bebelusi

ABONATI

Text

CURS Text

Cursuri

0% Curs neinceput

Nivel mediu

Doar ideea de inec este terifianta si stiu ce simti cand te gandesti la asta. Starea asta intervine mai ales cand incepi sa prinzi curaj si iti lasi copilul sa manance singur. Exista insa semne si mai ales metode care sa te faca sa intelegi ce se intampla si ce ai tu de facut pentru a nu sta permanent intr-o stare de alerta.

Notiuni introductive

Text lesson

Unul dintre factorii care ne tin pe loc sau ne creeaza scenarii demne de filme este faptul ca atunci cand vedem un copil ca se ineaca sa credem ca el se sufoca cu mancare si ceva rau se intampla. Chiar daca sufocarea, inecul sau reflexul faringian se manifesta la fel, de fapt diferentele sunt mari intre ele.

Text lesson

Semnele la care trebuie sa fii atent atunci cand copilul trece prin etapa de invatare cu alimentele solide si intervine refluxul faringian. Metode de precautie cu privire la riscul de sufocare/inec.

Metode ca sa iti depasesti frica

Text lesson

Poate suna putin deplasat, dar cu siguranta asta va ajuta. E important sa vezi reactii diferite pentru a stii in orice moment ce ai de facut.

Text lesson

Lasa copilul sa exploreze si sa se joace cu mainile sau jucariile de dinti. In modul asta isi antreneaza refluxul si tu nu mai traiesti senzatia de panica daca baga mai multa mancare in gura.

Text lesson

Atunci cand ii oferi mancare copilui e foarte important sa ii oferi bucati mici, taiate cu grija pentru ca el sa le poata manipula fara a avea risc ridicat de inec.

Text lesson

Este important nu doar sa cunosti ce anume se intampla cu copilul atunci cand incepe sa primeasca mancare solida, dar si sa fii pregatit in cazul unui accident. Un curs de prim-ajutor poate face multe atunci cand te lovesti de o situatie in care un copil se ineaca cu o bucata de mancare.

BONUS

Text lesson

Fiecare copil se dezvolta diferit si are preferinte diferite ceea ce e ok! In timp ce un copil poate fi pregatit sa manance boabe de mazare de la 9 luni, un altul poate fi la 11 luni. Aceste sugestii sunt doar un ajutor cu privire la texturi, forme si gusturi pe care le poti servi in diverse stadii.

Despre autor

Luiza C.

Pasionata de gatit. Mama si blogger.Cred ca orice mama isi poate invinge frustrarile cand vine vorba de a gati pentru copilul ei si de a crea o baza pentru stil de alimentatie sanatos.Am pus in acest blog experienta mea legata de un copil mofturos care m-a facut sa inteleg ca a gati inseamna mai mult decat o carte de bucate si niste retete speciale pentru copii.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>