• Cursuri
  • 7 greseli pe care sa nu le faci cu copiii la masa

7 greseli pe care sa nu le faci cu copiii la masa

ABONATI

Text

Text

Ghiduri

0% Curs neinceput

Nivel incepator

Detalii curs: 7 greseli pe care sa nu le faci cu copiii la masa

Text lesson

ABONATI Introducere

Modul in care vorbesti cu el si interactionezi la masa poate insemna foarte mult pentru unii copii. Asta e cumva si motivul pentru care unul dintre primele ghiduri de aici se refera fix la ce si cum sa vorbesti cu copilul tau.

Text lesson

Educatia alimentara nu inseamna doar sa expui copilul constant la alimente. Presupune si sa ii povestesti despre ce mananca, cu mentiunea ca nu e cazul sa ii spui despre diete sau alimente "rele".

Text lesson

Presiunea exercitata la masa, chiar si la modul neagresiv, de a manca tot din farfurie sau de a incerca un aliment nou are efect invers pe termen lung.

Text lesson

Dulciurile sau emisiunile de la televizor trebuie sa fie o placere, o activitate de sine statatoare si nu o recompensa! Ofera suport si nu incerca sa le "vinzi" cu pretul unei farfurii de mancare.

Text lesson

O data cu inceputul diversificarii incepe cumva si grija parintilor pentru mizeria din bucatarie. Atat timp cat oferi un loc de masa, copilul se va juca si va experimenta. Nu face in caz din piureul aruncat pe jos!

Text lesson

Cea mai comuna practica care ramane in picioare dupa diversificare: gatesti separat pentru copil si de fiecare data cand refuza sa manance te apuci sa ii faci altceva.

Text lesson

Mancarurile "rele" exista si copiii le vad si stiu de ele. E mai bine sa discuti deschis despre ele decat sa le ascunzi constant.

Text lesson

Cea mai uzitata practica, recompensa cu prajituri este cea care schimba centrul atentiei si ca efect advers pe termen lung, face mai mult rau decat bine.

Despre autor

Luiza C.

Pasionata de gatit. Mama si blogger.Cred ca orice mama isi poate invinge frustrarile cand vine vorba de a gati pentru copilul ei si de a crea o baza pentru stil de alimentatie sanatos. Am pus in acest blog experienta mea legata de un copil mofturos care m-a facut sa inteleg ca a gati inseamna mai mult decat o carte de bucate si niste retete speciale pentru copii.

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >